Cilde Yararları

Mavi Anemon Yağının Faydaları

Mavi Anemon Yağının Yararları ve Zararları Nelerdir? Ne işe yarar? Cilde nasıl uygulanır?

Mavi anemon yağının faydaları; Cilde parlaklık kazandırmakla birlikte yaşlılık dönemlerinde oluşan lekeleri de gidermektedir. Yara ve yanık lekelerini iyileştirmede oldukça güçlü bir üründür.

Anemon çiçeğinin ülkelere göre anlamı da değişmektedir. Fransızca da dağ lalesi yunanca da ise rüzgar çiçeği olarak bilinmektedir. Beklenti ve umut anlamında kullanılan bu çiçek oldukça zengin bir öze sahiptir. Doğal bir kelebek çekim gücüne sahiptir. Anemon çiçeği hemen hemen her ülkede yetiştirilmektedir. Türkiye de Aydın ve Antalya yöresinde doğal olarak kendiliğinden yetişir ve seracılık üretimi de oldukça yaygındır. Doğal bir şekilde üretilmesi etkinliğini artırmaktadır. Eylül aylarında dikimi gerçekleştirilen çiçek ilkbahar aylarında açarak etrafı renklendirir.
Anemon çiçeği mor, kırmızı, hafif pembemsi ve beyaz renklerde doğada bulunan bir çiçektir. Anemon çiçeğinin yağı çıkarılarak kullanımı da mevcuttur. Anemon çiçeği yağı ilaç sanayinde gerek kozmetikte gerek yağ sanayisinde kullanılmaktadır. Anemon çiçeği kesinlikle yenilmemelidir çünkü zehirlenme olabileceği öngörülmektedir.

Mavi Anemon Yağının Faydaları

Mavi Anemon Yağının Faydaları

Anemon çiçeğinin cilde yararları saymakla bitmeyecek kadar çok fazladır. Kozmetikte oldukça gözde olan mavi anemon çiçeği cilt lekelerine ciltte oluşan kabuklanmaya iyi gelmektedir. Egzama, mantar ve sedef hastalığı gibi hastalıkların tedavi aşamasında oldukça dikkat çekici vitamin ve minerallere sahiptir. Kadınlar bu yağı kırışıklık giderici cildin sıkılaşmasında yardımcı bir ürün olarak da kullanırlar. Gözün altındaki morluklarında giderilmesi ve gözaltı torbalarının da azalması için kullanıldığı da görülmektedir. Göz çevresine herhangi bir zarar vermediği görülmüştür. Cilde sürüldüğünde kızarıklık olması durumunda kullanımı durdurulmalıdır ve kullanmadan önce elinizin üst kısmına sürülmeli ve nasıl etki yaptığı gözlenmelidir. Cildinize sürüdüğünüzde hızlı emilme özelliği sayesinde ciltte yağlılık hissi vermemektedir.

Anemon yağını direk saça sürülebilir ya da birkaç damla şampuana damlatılabilir.
Saça sürüldüğünde kepek olumunu engelleyici, saçta güzel bir hoş koku ve yumuşaklık hissi vermektedir. Saç dökülmelerine karlıda oldukça etkili bir yağdır saç köklerini besleyerek uzamasına yardımcı olur. Mavi anemon çiçeği yağı, içerdiği antioksidan sayesinde büyük bir iltihap önleyici olarak bilinir. Mavi anemon çiçeği yağı, solunum yolu problemlerine de iyi geldiği gibi geniz açmada ve mukus çözücü etkisi ile çok önemli bir yol oynar. Grip olunduğunda hafif burnunuzun iç kısmına sürüldüğünde nefes almadaki zorluğun giderildiği görülecektir. Anemon çiçeği yağının doğru kullanımında kan dolaşımını olumlu yönde etkileyip düzene sokar ve kalp rahatsızlığını gidermede önemli katkılarda bulunabilir.

Anemon çiçeği yağı vücuttaki kas sisteminin güçlenmesine katkıda bulunduğu gibi sinir kasılmalarını da önler. Anemon çiçeği yağı özünde bulunan  triterpenler sayesinde günümü problemi olan  Artrit hastalığının etkilerinin azalmasında yardımcı rol oynar. Anemon çiçeği yağı beynin gelişmesinde önemini korurken beyindeki sinir hücrelerini onarır ve daha güçlü hafıza sisteminin oluşmasına neden olur. Anemon çiçeği yağının rahatlatıcı sakinleştirici bir etkisi mevcuttur. Çok kullanıldığında zehirleme özelliği de vardır. Birkaç damladan fazla kullanılması hem cildinize hem de sağlığınızın bozulmasına sebebiyet verebilir.

Cilde Nasıl Uygulanır?

Uzman kontrolünde gözlerin çevresi, göz altı morlukları ve torbalanmaları için sadece 5 damla mavi anemon yağını pamuk üzerine damlatarak sürülebilir. Pamuk yoksa elle de sürülebilir. Doğal bir bitkisel yağ olan mavi anemon yağı ile tüm vücuda masaj yapılabilir.

Ek bilgi; Mavi anemon yağının faydaları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu